arc_01.jpg arc_02.jpg proemberh.bmp domiegyesuletfeketeelenk.bmp s2.jpg arc_04.jpg
Vissza a főoldalraSzűrő rendeletProjekt ajánlatÖkofaluEBCN/ECNColorektal
European Breast Cancer Network - EBCN
Európai Emlőrák Hálózat: Projekt áttekintése

Kapcsolattartó: Mádai Szilvia
szilvia@madai.hu
Az EBCN-t 1989-ben kísérleti projektként alapították emlőrák szűrővizsgálatok nemzetközi szervezeteként. Az EBCN főbb céljai a következők: emlőszűréssel kapcsolatos tapasztalatok átadása a tagállamoknak; a szűrési programok bevonása a nemzeti egészségügyi programokba és a szakmapolitika alakítása emelt minőségű szűrővizsgálatok nyújtása érdekében. Ezen célok elérése érdekében felvilágosító programokat dolgoznak ki, amelyeket a tagállamokban is terjesztenek, valamint megszervezik a tagállamok szervezetei között az oktatási programokat és a kölcsönös együttműködést.

Az EBCN közgyűlését és éves tudományos tanácskozását, az egyik tagországban rendezi meg. A 2004. évi konferenciát Budapesten tartották az Egészséges Emberért Közhasznú Egyesülettel együttműködésben.

2005-ben az EBCN csatlakozott az Európai Rák Hálózathoz (ECN – European Cancer Network); tagja ennek a nemzetközi együttműködési szervezetnek.

Az Európai Emlőrák Hálózat (EBCN/ECN) és az Egészséges Emberért Közhasznú Egyesület közötti együttműködéssel kapcsolatos részletekért lásd az alábbi dokumentumokat (angolul):

EBCN Annual Meeting, Budapest, 2004. szeptember 23-25.
ECN Annual Meeting, Budapest, 2006. szeptember 23-25.
copyright © Egészséges Emberért 2006 - Minden jog fenntartva;
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.